Post più popolari

sabato 2 maggio 2009



Militanti ai Noii Drepte din întreaga tara au participat la marsul omagial prilejuit de implinirea a 70 de ani de la sacrificiul fondatorului Miscarii Legionare, Corneliu Zelea Codreanu.

Marsul s-a desfasurat pe traseul Bucuresti - Padurea Tâncabesti, pâna la locul în care, in noaptea de 29/30 noiembrie 1938, Corneliu Codreanu si alte 13 personalitati marcante ale Miscarii Legionare au fost asasinate miseleste din ordinul regelui Carol al II-lea, intrând în eternitate ca martiri ai Neamului si mucenici ai lui Hristos. La troita ridicata spre cinstirea memoriei celor 14 martiri s-a oficiat slujba religioasa de comemorare iar Tudor Ionescu a subliniat in cuvântarea sa: "Acest mars este marturisirea noastra de credinta. Acest mars demonstreaza ca dusmanii Legiunii nu si-au atins scopul suprem. Acest mars, ajuns la cea de-a 10-a editie, il face pe Capitan sa nu plece dintre noi nici dupa 70 de ani de la suprimarea sa fizica. Acest mars face ca ideile, principiile si valorile pentru care s-a jertfit Capitanul, sa fie la fel de actuale ca in urma cu 70 de ani."

La eveniment au fost prezente si delegatii ale nationalistilor francezi, spanioli (La Falange), germani (NPD), bulgari (BNS) si slovaci (Slovenska Pospolitost).



Biroul de Presa al Noii Drepte

info@nouadreapta.org

















Campanie
campanie 2%
Sondaj

Credeti ca vor avea loc alegeri anticipate in Basarabia?

Da
Nu



[Vezi rezultatele]

[Arhiva]

Comunicate

Nessun commento:

Posta un commento